Waarder - Zaterdagavond 23 maart gaf Muziekvereniging OBK uit Driebruggen weer haar jaarlijks, en inmiddels traditionele, voorjaarsconcert in de Gereformeerde Kerk in Waarder. Alle groepen van OBK brachten daarbij een fraai staaltje van hun kunnen ten gehore. Het concert begon met het koperensemble, onder leiding van Coert Zonneveld, en zij brachten een zeer afwisselend stuk met als titel Brass Machine van de hand van Coert Zonneveld zelf. Het koper werd opgevolgd door de saxofoongroep en zij speelden het bekende Smoke on the Water van popgroep Deep Purple en het vrolijke YMCA van The Village People. De saxofoongroep werd daarbij geleid door Maaike Schrama. Het opleidingsorkest, onder leiding van dirigent Mark van Mil, deinsde vervolgens niet terug voor een aantal pittige en moderne stukken. Zij brachten onder meer, uit het boek On Tour van Jacob de Haan, Welcome to the World Portugal en Denemarken, en verder succesvol het bekende Bicycle Race en het moeilijke Conductors Nightmare ten gehore.
Hierna was het de beurt aan de leden van de slagwerkgroep, geleid en opgeleid door Gerda Tuinstra, die met enkele bijzonder ritmische hoogstandjes de aanwezigen wisten te boeien en verbazen. OBK is een muziekvereniging met al lange historie en voor de pauze werden door de voorzitter nog drie jubilarissen naar voren gehaald voor een oorkonde en de bijbehorende jubilarisspeld. Gerben Hoogendoorn en Sietse Zwanenburg, beiden twaalf en een half jaar actief binnen OBK en Geert-Jan Hoogendoorn met een al veertigjarige staat van dienst, waaronder dat van meerdere jaren voorzitterschap. Na de pauze was het de beurt aan het grote volledige OBK-orkest met Mark van Mil als dirigent. Zij speelden onder meer op hun eigen verfrissende manier Windows of the World wat een muzikale reis met veel ritme langs diverse wereldculturen opleverde, de Grenadiersmars, beter bekend onder de titel Turf in je Ransel en het sfeervolle stuk Three Russian Folksongs.
Een muzikale avond waarin weer veel viel te genieten.    (64 foto's)

Terug > Menu

( Geef per e-mail de naam en nummer van de foto, rechtsonder in de hoek, door om een grotere versie van de foto per e-mail te ontvangen )