Na eerder in de voorgaande weken in hun eigen school de theorielessen en het examen voor verkeer te hebben volbracht, was maandagmorgen 19 april het moment om al het geleerde ook in de praktijk te tonen. Voordat elke examenkandidaat met zijn of haar fiets mocht vertrekken werd deze eerst door één van onze BOA’s aan een controle onderworpen en als alles, zoals de bel en remmen, in orde was mocht er, voorzien van een OK-sticker, worden vertrokken. Gelukkig bleken alle fietsen pico bello in orde.
(57 foto's) - 20 april 2021 toegevoegd


Maandagmorgen 13 juli deden de groep 8 leerlingen van de Pr. Willem-Alexanderschool in Waarder en De LELIE in Driebruggen hun praktijk verkeersexamen. Eén voor één en met een vaste tussentijd mochten de leerlingen vertrekken om het aangegeven en van controleurs voorziene traject door Waarder af te leggen, om vervolgens weer op het vertrekpunt in de Mr. Van Loostraat terug te keren.
(23 foto's) - 15 juli 2020 toegevoegd


Woensdagmorgen 17 april deden de groep 8 leerlingen van de drie scholen in Waarder en Driebruggen hun praktijk verkeersexamen.
De fietsen werden vooraf door de Boa's en Politie zorgvuldig geinspecteerd op veiligheid, zoals o.m. de goede werking van remmen en bel.
(31 foto's) - 18 april 2019 toegevoegd

Omdat leerlingen aan het eind van hun basisschooltijd veel minder vaak kiezen voor een technische richting via een VMBO-vakopleiding heeft Arjan Griffioen, directeur van bouw en aannemingsbedrijf Goudriaan Jongerius in Waarder, in samenwerking met de leiding van de scholen in Waarder en Driebruggen, het initiatief genomen om leerlingen van de twee hoogste groepen alvast kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die er voor hen zijn in de technische beroepen.
(48 foto's) - 30 september 2017 toegevoegd


Op 16 mei 2017 deden van de drie scholen, de Prins Willem-Alexanderschool in Waarder en de Wegwijzer en de Lelie in Driebruggen, in totaal 61 leerlingen mee aan het fietsverkeersexamen. Hiervan hebben er 54 het examen met succes volbracht.
De anderen mogen het volgend jaar nog een keertje overdoen.
(60 foto's) - 17 mei 2017 toegevoegd

Vrijdagmorgen 22 mei 2015 was in Waarder het praktijkgedeelte plaats van de verkeersexamens voor de hoogste groepen van achtereenvolgend de Prins Willem-Alexanderschool in Waarder en de Lelie en de Wegwijzer uit Driebruggen. Op de eigen school was in de voorgaande dagen al het theorie gedeelte gedaan en daar waren allen prima doorheen gekomen.
(26 foto's) - 25 mei 2015 toegevoegd

7 februari 2015 werd in de activiteitenzaal van Rijngaarde weer het jaarlijks en nu wel traditioneel te noemen schoolschaaktoernooi gehouden. Een spannende wedstrijd voor alle basisschoolleerlingen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die kunnen schaken. Dit jaar werd aan het toernooi deelgenomen door de Da Costa school, de Goede Herderschool, de Pax Christischool, Speel en Werkhoeve, Prinses Beatrixschool, Willibrord-Milandschool, Verhoef-Rollmanschool en De Wegwijzer Driebruggen.
(49 foto's) - 7 februari 2015 toegevoegd

Dinsdagmorgen 27 mei 2014 was het voor het schoolplein van de Wegwijzer in Driebruggen een drukte van belang vanwege het Veilig Verkeer verkeersexamen van in totaal zestig leerlingen van de drie scholen in Waarder en Driebruggen. Voordat kon worden gestart werden alle fietsen door de aanwezige politiemensen samen met onze BOA zorgvuldig gecontroleerd op veiligheid.
Gelukkig was daarop helemaal niets aan te merken en konden alle fietsen worden voorzien van de "OK" sticker.
(31 foto's) - 7 juni 2014 toegevoegd

Zaterdag 25 januari 2014 deden er 80 kinderen, afkomstig van 9 verschillende scholen uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, mee aan het grote schoolschaaktoernooi wat werd gehouden in een zaal van Rijngaarde in Bodegraven.
Het dubbele aantal vergeleken met vorig jaar.
(28 foto's) - 26 jan 2014 toegevoegd


  Terug naar vorig menu