Vrijdag 8 maart was de eerste van vier opvoeringen van de hilarische klucht in drie bedrijven 'Dolle Beestenboel' door toneelvereniging CPJ Waarder-Driebruggen in de zaal van dorpshuis Custwijc-Driebruggen. De klucht is geschreven door Henk Roede en speelt zich af in een dierentuin waar door onderhoudsmedewerker Gerrit hard wordt gewerkt aan nieuwe onderkomens voor de dieren. Er staat een feestelijke heropening te gebeuren en directrice Van Doorn heeft de grote stap genomen om voor deze bijzondere openingshandeling de koning uit te nodigen. Secretaresse Linda vindt het geweldig dat de koning nu ook eens bij haar werk op bezoek komt want zij gaat altijd zo veel mogelijk naar alle gelegenheden waar ook de koning verschijnt. Zo’n koninklijk bezoek heeft echter veel voeten in de aarde en wordt vanzelfsprekend voorafgegaan door een inspectiebezoek van de Rijksvoorlichtingsdienst, hier in de persoon van de heer Meerkens.
Gaande dit onderzoek gebeuren er uiteraard allerhande ongewone, zeg maar gerust absurde, dingen en blijken er ook nog wel enige zaken bijgesteld te moeten worden. Zo is er de schietgrage dierenarts Heutma, de opmerkelijke dierenverzorgster Carin en niet te vergeten kassière Rudy.
Directrice Mw. Van Doorn werd gespeeld door Henrieke de Koning, Secretaresse Linda door Willeke Broekhuizen, Dierenarts Heutma door Annika Sohn, Dierenverzorgster Carin door Simone Trouwborst, Klusjesman Gerrit door Max den Besten, Kassière Rudy door Eline Dijkshoorn, Inspecteur Meerkens door Sietse Zwanenburg, en dan was er nog Mystery Guest Serina Bosman. De regie werd gedaan door Gert Jan Hagoort. Soufleurs waren Hugo Broekhuizen en Nelleke van Vliet.
De grime wordt werd verzorgd door Bianca Langenberg.
(86 foto's)

Terug naar Menu