Voor Koningsdag in Waarder was dit jaar het thema VOERTUIGEN.
Na de samenkomst voor de school op de Maximalaan vertrok, voorafgegaan door OBK, de hele stoet, samen met onze nieuwe burgemeester en zijn echtgenote, voor een een rondgang door het dorp om daarna weer terug te keren op de Maximalaan. Terug op de Maximalaan begon de aubade met de openingswoorden door voorzitter Leonne Dikmans en de toespraak van burgemeester Michiel Grauss waarin ook werd stilgestaan bij het feit dat Leonne Dikmans de koninklijke onderscheiding 'Lid in de Orde van Oranje Nassau' mocht ontvangen.
Na het zingen van het volkslied en de toast met een Oranjebitter, begon het dagprogramma met eerst koffie, Oranjegebak en daarna de spannende kinderspelen. Er kon ook nog een rondrit worden gemaakt met een traptrein met meerdere wagons.
Rond 12 uur begon de prijsuitreiking voor de versierde voertuigen in de kinderoptocht en de behaalde resultaten met de spelletjes. In de middag was er de 'Hobbel de Bobbel paardenrace' voor de jeugd. In de grote tent kon worden genoten van een hapje en een drankje en waren er sjoelwedstrijden voor de senioren. Later in de middag konden ook de volwassenen hun vaardigheden op de proef stellen bij de 'Hobbel de Bobbel paardenrace'. Hierna volgde er nog een Knock-Out vraag en antwoordspel waar door alle leeftijden aan kon worden meegedaan en van 5 tot 6 uur een gezellig Hollands uurtje met DJ Nielzs.
Omdat er een klacht was ingebracht over z.g. 'hinder' moest helaas om 6 uur de bar dicht en ook deze, slechts één maal per jaar gevierde, koningsdagfestiviteiten (te) vroeg worden afgesloten.  (139 foto's)
Terug > Menu