Voor deze zevende editie van de Boerenlandfair was zaterdag 13 april 2019 weer sprake van een grote belangstelling. De goede weers-omstandigheden hebben daarbij ook een extra steentje bijgedragen.
De organisatie was er weer in geslaagd om (nog) meer activiteiten te verzinnen en leuke dingen te tonen dan in zes voorgaande jaren. Natuurlijk waren er de bekende vaste onderdelen, zoals de koeien die naar buiten werden gelaten - altijd weer een spectaculair gezicht - en ook was er weer een groot aantal kraampjes waar van alles kon worden gekocht. Succesnummers van vorige jaren, zoals het quad rijden, de mini-kranen, springkussens en boogschieten, ontbraken vanzelfsprekend niet. Voor de allerjongsten was ook de kinderboerderij met kleine dieren weer present.
Hoogtepunten waren de demonstraties van de brandweer, het schapen scheren, kameel rijden, de kalfjesdans en de onvolprezen veiling per opbod onder de onvolprezen leiding van veilingmeester Jacques de Koning.
Ook kon worden geboden op vrijwilliger Willem, die zich publiekelijk liet kaalscheren op voorwaarde dat dit tenminste tweeduizend euro voor de organisatie zou opleveren. Dit vormde geen enkel probleem en de baard en haardos van Willem moesten er onder luid gejuich aan geloven. Hoewel de exacte telling nog niet is afgerond, kan nu al worden gezegd dat de opbrengst de 60.000 euro gaat overschrijden en daarmee die van vorig jaar zal passeren. Dit zorgde voor een editie en resultaat waar met veel dankbaarheid op kan worden teruggekeken.
(268 foto's - ongeveer 22min)
Terug naar Menu