Diverse fotoserie's met de activiteiten van de speeltuinverenigingen in Waarder en Driebruggen


Ruim 100 kinderen hebben woensdagmiddag 15 november in de bovenzaal van Custwijc genoten van meerdere ronden spannende bingo. Spannend, want er waren veel mooie en leuke prijzen te winnen en dus werd er ook fanatiek meegedaan.
Halverwege was er een korte pauze voor limonade en een lekker zakje chips.
18 november 2023 toegevoegd.

Van 15 t/m 18 was er, op het bekende, door boer Bert weer beschikbaar gestelde terrein, de door speeltuinvereniging “Speelvreugd“ georganiseerde speelweek met huttenbouw voor de kinderen in Waarder. Dinsdagmorgen lag of stond er een geweldige stapel hout te wachten om te worden omgezet in hutten en kraampjes gebaseerd op het Chinese thema “Waarder town“.
22 augustus 2023 toegevoegd.

93 foto's in chronologische volgorde vanaf het begin t/m de verkoping/markt op zaterdagmiddag.
Vanaf 10 uur kon vrijdag met het bouwen worden begonnen en het was al meteen tot ver in de middag een grote drukte. Zaterdag kon er vanaf 10 uur verder worden gebouwd en was er om 12 uur verse patat. De gezellige verkoping begon, eerder als gepland, al om 11 uur.
21 augustus 2023 toegevoegd.

Zaterdagmiddag 8 april hebben veel kinderen uit Driebruggen, onder een heerlijk zonnetje, weer naarstig gezocht naar de door de Paashaas zorgvuldig verstopte eieren. Er waren lekkere chocolade prijzen te winnen maar voor iedere deelnemer of deelneemster was er aan het eind een smakelijke verrassing.
9 april 2023 toegevoegd.

Ongeveer 60 kinderen hebben woensdagmiddag 9 november in de bovenzaal van Custwijc genoten van meerdere ronden spannende bingo.
Spannend, want er waren veel mooie en leuke prijzen mee te winnen en dus werd er ook fanatiek meegedaan.
11 november 2022 toegevoegd.

Zoals ieder jaar organiseerde speeltuinvereniging ’Speelvreugd‘ in Waarder voor de kinderen een lampionnenoptocht door het dorp.
Zo ook nu weer op vrijdagavond 4 november.
7 november 2022 toegevoegd.

De huttenbouw in Waarder met als thema 'Wilde West en Waarder' kon, net als voorgaande jaren, van 16 t/m 19 augustus weer gastvrij plaatsvinden bij 'Boer Bert' aan de Groendijck 59A. 274 foto's.
22 augustus 2022 toegevoegd.

De huttenbouw in Driebruggen, georganiseerd door speeltuinvereniging Wildebras.
225 foto's in chronologische volgorde vanaf het begin t/m de afsluiting met de grote verbranding.
21 augustus 2022 toegevoegd.

Zaterdagmiddag 16 april hebben veel kinderen uit Driebruggen, de kleinsten soms ook een heel klein beetje geholpen door hun ouders, opa's of oma's, naarstig gezocht naar de door de Paashaas goed verstopte eieren. Er waren lekkere chocolade prijzen te winnen maar voor iedere deelnemer of deelneemster was er aan het eind een smakelijke verrassing.
17 april 2022 toegevoegd.

Zaterdagmorgen 16 april hebben de kinderen uit Waarder, in de bekende speeltuin aan de Koningin Julianastraat, kunnen zoeken naar de door de Paashaas goed verstopte eieren. Er waren lekkere chocolade prijzen te winnen maar voor iedere deelnemer of deelneemster was er aan het eind een smakelijke verrassing.
18 april 2022 toegevoegd.

Corona was voor de tweede maal op rij de spelbreker voor de jaarlijks traditionele gezamenlijke spelen en huttenbouw met de daarop volgende, altijd weer spectaculaire, grote verbranding, zoals deze altijd werd georganiseerd door de speeltuinvereniging in Waarder. Een jaarlijks hoogtepunt voor de kinderen in de laatste week voordat voor hen het nieuwe schooljaar weer begint.
29 augustus 2021 toegevoegd

Onder de titel 'Glamping@HOME', vrij vertaald (luxe) kamperen thuis, heeft Speeltuinvereniging 'De Wildebras' in Driebruggen, rekening houdend met de geldende corona richtlijnen, voor de kinderen een alternatieve aangepaste versie van de populaire jaarlijkse huttenbouw georganiseerd.
28 augustus 2021 toegevoegd.

Zaterdag 3 april - Corona-veilig verdeeld in groepen Paaseieren zoeken in de speeltuin in Waarder,
georganiseerd door Speeltuinvereniging SPEELVREUGD.
4 april 2021 - toegevoegd.

26 t/m 29 augustus 2020 - De alternatieve “Huttenbouw @ Home“ in Driebruggen.
De omstandigheden waren wat anders als gewend in vergelijking met voorgaande jaren en daarom heeft Speeltuinvereniging Wildebras voor de traditionele huttenbouw-speelweek gekozen voor een aangepaste opzet
31 augustus 2020 - toegevoegd.

28 augustus 2020 - De Huttenbouw vervangende speeldag en filmavond in Waarder.
Omdat de jaarlijkse huttenbouw en speelweek in Waarder dit jaar niet kon doorgaan heeft de dit jaar 60-jarige speeltuinvereniging Speelvreugd, op de laatste dag van de school-zomervakantie, vrijdag 28 augustus, een uitgebreide speeldag en een filmavond georganiseerd
31 augustus 2020 - toegevoegd.

Speeltuinvereniging Wildebras heeft in de aula-sportruimte van basisschool De Wegwijzer ruim 90 kinderen weer een bijzondere middag bezorgd. Woensdagmiddag, al ruim voordat de deur open ging, stond al een grote groep kinderen in alle leeftijdsgroepen tot vol ongeduld op het schoolplein klaar om met de kleurrijke bouwsteentjes aan de gang te kunnen gaan.
21 februari 2020 - bijgewerkt.

Foto's van de vossenjacht en huttenbouw in Driebruggen, georganiseerd door Speeltuinvereniging Wildebras.
De vossenjacht begon op donderdagavond vanaf Custwijc en het startsein voor de huttenbouw werd vrijdagmorgen gegeven door
burgemeester Christiaan van der Kamp. Het thema was dit jaar: "Koninklijk Driebruggen".
1 september 2019 - bijgewerkt.

Een fotoselectie van de speelweek/huttenbouw in Waarder op het erf van "Boer Bert" aan de Groendijk 59a.
Georganiseerd door Speeltuinvereniging Speelvreugd en de helpende handen van veel vrijwilligers.
Als thema gold dit jaar: Alles andersom, in spiegelbeeld, ondersteboven of binnenstebuiten.
1 september 2019 - bijgewerkt.

Meer als vijftig kinderen hebben zaterdagmiddag 20 april paaseieren gezocht op het land van de fam. Hoogendijk aan het Hoogeind in Driebruggen. Meerdere groepjes zochten fanatiek naar de door de Paashaas verstopte eieren en in het bijzonder naar
de zeldzame "gouden" exemplaren.
(45 foto's) - 22 april 2019 toegevoegd

Druk bezochte LEGO speelmiddag georganiseerd door Speeltuinvereniging Wildebras in Driebruggen. Zeker zestig kinderen hebben woensdagmiddag 6 februari gebruik gemaakt van de door Speeltuinvereniging Wildebras in Driebruggen georganiseerde LEGO speelmiddag. Deze vond dit keer plaats in de centrale ruimte van basisschool De Lelie.
(33 foto's) - 10 februari 2019 toegevoegd

Speeltuinvereniging 'Wildebras' heeft woensdagmiddag 21 november een spannende kinderbingo met veel mooie prijzen georganiseerd in Dorpshuis Custwijc Driebruggen. Zo ongeveer 40 kinderen van groep 1 tot en met groep 8 beleefden een spannende middag en velen gingen met leuke prijzen naar huis en voor de iets minder gelukkigen was er na afloop bij de uitgang nog een leuk presentje.
(25 foto's) - 5 december 2018 toegevoegd

Door Speeltuinvereniging 'Speelvreugd', op woensdag 3 oktober, in de aula van de Prins Willem-Alexanderschool in Waarder georganiseerde LEGO-middag.
(46 foto's) - 5 oktober 2018 toegevoegd

Fotoserie's van de Huttenbouw/Speelweek in Waarder en Driebruggen.
Foto's van de feestelijke opening van de vernieuwde speeltuin aan de Kastanjelaan in Driebruggen.
31 aug 2018 toegevoegd/bijgewerkt.

De op zaterdagavond 4 november door speeltuinvereniging ‘Speelvreugd’ in Waarder georganiseerde lampionnenoptocht kan met ruim vijftig jonge deelnemers en deelneemsters terugzien op een leuk en succesvol evenement.
(29 foto's) - 10 december 2017 toegevoegd

Nadat er een flink aantal weken aan is gewerkt is op woensdagavond 16 augustus door burgemeester Christiaan van der Kamp de volledig gerenoveerde kinderspeeltuin 'Speelvreugd' aan de Koningin Julianastraat 8a heropend.
(50 foto's) - 19 augustus 2017 toegevoegd

De vakantiespelen-huttenbouw in Driebruggen begonnen donderdagavond 17 augustus in de bovenzaal van Custwijc met gezellig knutselen en plakken. Er waren voorbeelden voor het maken van een boemerang, maar ook voor een molentje en schaapjes en dat had alles te maken met het thema van de vakantiespelen, namelijk "De Boerderij".
(176 foto's) - 28 augustus 2017 toegevoegd

De vakantiespelen-huttenbouw activiteiten in Waarder, met als titel en thema “De Waarderse Wildernis”, mochten, net als voorgaande jaren, weer worden gehouden op het gastvrije erf van Boer Bert aan De Groendijck 59a en het naastgelegen weiland.
(100 foto's) - 22 augustus 2017 toegevoegd

Het bleef wel droog, maar het weer werkte zaterdag 18 maart verder niet echt mee bij het paaseieren zoeken en de spelmiddag
van speeltuinvereniging Speelvreugd in Waarder
(60 foto's) - 25 maart 2017 toegevoegd

Woensdagmiddag 1 februari hebben meer als 120 kinderen zich kostelijk vermaakt met een welhaast onuitputtelijke hoeveelheid LEGO-blokjes en andere figuurtjes in de, tot de rand gevulde, centrale hal en aula van basisschool 'De Lelie' te Driebruggen.
Jongens en meisjes van de groepen 1 t/m 8 gingen volledig op in het ontwerpen en samenstellen van hun unieke creaties.
(38 foto's) - 9 februari 2017 toegevoegd

Woensdagmiddag 9 november kwamen meer als vijftig kinderen af op de door speeltuinvereniging Wildebras
in de bovenzaal van Custwijc georganiseerde kinderbingo in Driebruggen.
(28 foto's) - 15 november 2016 toegevoegd

Lampionnentocht van speeltuinvereniging Speelvreugd en een Halloween-spooktocht vanaf tennisvereniging SlagWaardig
op zaterdagavond 29 oktober 2016
(26 foto's) - 3 november 2016 toegevoegd

Woensdagmiddag 21 september hebben ruim 50 kinderen zich kostelijk kunnen vermaken met de door speeltuinvereniging 'Speelvreugd' georganiseerde LEGO-middag in de aula en gymzaal van de Prins Willem-Alexanderschool in Waarder.
(57 foto's) - 25 september 2016 toegevoegd

De huttenbouw-speelweek in zowel Waarder als Driebruggen hadden elk hun eigen thema.
In Waarder stonden de dagen en de activiteiten in het teken van Disney en in Driebruggen waren het de cowboys en indianen die de inspiratie vormden. Wat beide organiserende speeltuinverenigingen, en daarmee dus ook de kinderen, mee hadden waren de prima weersomstandigheden.
25 augustus 2016 toegevoegd.

De beide speeltuinverenigingen, Speelvreugd uit Waarder en De Wildebras uit Driebruggen, organiseerden woensdagmiddag 25 mei 2016 gezamenlijk een bijzondere Zeskamp/speelmiddag voor de kinderen, met "Jungle" als thema, op het picknickterrein langs de Groendijck.
Op het grasveld stonden een aantal spannende en zeer uitdagende toestellen/luchtkussens opgesteld.
(61 foto's) - 26 mei 2016 toegevoegd

Zaterdagavond 31 oktober 2015 was er de door speeltuinvereniging Speelvreugd georganiseerde lampionnenoptocht met OBK door Waarder. De optocht vertrok vanaf de Maximalaan voor de PWAschool en eindigde bij de tennisvereniging waar intussen het Halloween-toernooi had plaatsgevonden. De avond voortgezet met een spooktocht langs de meest donkere en enge plekjes in Waarder. De zenuwen zijn tijdens deze tocht stevig op de proef gesteld, want er waren veel ontmoetingen met griezelige en bloeddorstige figuren.
(70 foto's) - 2 september 2015 toegevoegd

De huttenbouw in Driebruggen had dit jaar "De Toekomst" als thema. Bij de ingang was het bekende aan de Groendijck gelegen terrein, geheel in stijl, voor zien van een rokende raket en konden de kinderen via een kosmisch "zwart gat" naar binnen. Na de officiële opening door de burgemeester was het al snel een drukte van belang en verrezen er een aantal futuristische bouwwerken.
(118 foto's) - 2 september 2015 toegevoegd

Vanwege de uiterst deplorabele toestand waarin het grasveld en parkje aan de Mr. Pieter van Vollenhovenstraat, na de renovatie van de wijk, was achtergebleven en het daardoor noodzakelijk geworden rooien van de mooiste, grootste en misschien ook wel de oudste boom in Waarder, moest de organisatie van de huttenbouw op zoek naar een vervangende locatie. Gelukkig bleek dat in deze dorpsgemeenschap te kunnen worden opgevangen door een gastvrije ontvangst op het erf van kaasboerderij Hogendoorn aan de Groendijck, de locatie waar eerder ook de boerenerfmarkten zijn gehouden.   (105 foto's) - 2 september 2015 toegevoegd

Voor de kinderen van Driebruggen had speeltuinvereniging Wildebras, zaterdag 4 april, een grootse zoektocht naar paaseieren georganiseerd. Verzamelpunt en tijdstip was 14.00 uur op het parkeerterrein van het voormalige gemeentehuis aan de Groendijck. Gastvrij ontvangen op het nabij gelegen terrein van de familie Vroege had de Paashaas een groot aantal witte en ook enkele goudkleurige eieren verborgen. Iedereen deed natuurlijk zijn uiterste best om maar zo veel mogelijk eieren te vinden.
(70 foto's) - 9 april 2015 toegevoegd

In de speeltuin werden de kinderen opgewacht door een levensgrote Paashaas en mochten ze vanaf 10 uur naar de listig verstopte eieren gaan zoeken. Sommige waren gemakkelijk te vinden, maar er waren ook exemplaren bij die echt heel goed waren verstopt. Ondanks het niet bepaald meewerkende weer werd het voor de 55 jaar bestaande speeltuinvereniging en alle kinderen een leuke dag.
(58 foto's) - 28 maart 2015 toegevoegd

Eerst beneden de schoenen uit doen en dan vlug naar de bovenzaal waar de kinderen hun fantasie naar hartelust konden uitleven met LEGO. De speeltuinvereniging had gezorgd voor een overvloed aan materiaal en natuurlijk ook voor limonade en ander lekkers. Ook was er als uitdaging een thema, dieren, opgegeven om in LEGO uit te beelden of te bouwen en dat leverde aan het eind van de middag een prachtige en kleurrijke serie creaties op.
(52 foto's) - 10 februari 2015 toegevoegd

Zoals altijd trouw voorafgegaan door het muziekkorps van OBK, voorzien van veilige rode achterlichtjes op de grote muziekinstrumenten, is zaterdagavond 1 november weer de kleurrijke en feestelijke, door de speeltuinvereniging georganiseerde, lampionnenoptocht door Waarder gehouden. Na het vertrek vanaf het schoolplein en de ronde door het dorp stond er bij terugkeer voor iedereen een lekkere warme beker chocolademelk te wachten.
(22 foto's) - 11 november 2014 toegevoegd

De Arie van Zwietenzaal in Custwijc was woensdagmiddag 29 oktober 2014 het werkterrein van ruim 60 knutselende kinderen. De speeltuinorganisatie had een grote knutselmiddag georganiseerd waarin de kinderen, soms een klein beetje geholpen door een ouder of handige opa of oma, zich konden uitleven in het maken van een lampion vanuit een leeg conservenblikje. Voor de allerjongsten was er een knutseltafel waar ze aan de gang konden met het vrolijk gekleurde "Magic Mais"
(38 foto's) - 30 oktober 2014 toegevoegd

Zaterdag 5 april 2014 is het nieuwe speeltuinseizoen van speeltuinvereniging Speelvreugd in Waarder van start gegaan. Er was een best wel moeilijke speurtocht uitgezet waarbij op veel verschillende locaties naar letters moest worden gezocht waaruit dan een zin kon worden samengesteld. Afhankelijk van de leeftijdsgroep kon in groepjes worden meegedaan aan deze speur/puzzeltocht of mocht er naar in de speeltuin verstopte gekleurde(paas)eieren worden gezocht.
(27 foto's) - 6 april 2014 toegevoegd