De 4 mei herdenking in Waarder en Driebruggen  Zaterdagavond 4 mei verzamelde zich, ondanks de regen, enkele honderden personen, jong en oud(er), op het erf voor de Ned. Hervormde Kerk in Waarder. Dorpsinwoners en veel leerlingen van de scholen in Waarder en Driebruggen, vertegenwoordigingen van de beide Oranjeverenigingen en wethouder Dirk-Jan Knol als vertegenwoordiger van het gemeentebestuur.
5 mei 2024 toegevoegd.

Na het verzamelen op het plein voor de NH Kerk in Waarder vertrok 4 mei een groep van ongeveer vierhonderd betrokkenen, voorafgegaan door een afvaardiging van OBK, in een stille tocht naar het monument voor Hendrik Verhoog op de begraafplaats. Alle leeftijden dorpsinwoners, schoolkinderen uit Waarder en Driebruggen, vertegenwoordigingen van de Oranjeverenigingen en burgemeester Michiel Grauss met zijn echtgenote.   6 mei 2023 toegevoegd.

Vooraf gegaan door een afvaardiging van OBK vertrok een groep van meer dan tweehonderd betrokkenen vanaf het plein voor de Hervormde Kerk in Waarder in een stille tocht naar het herdenkingsmonument op de begraafplaats. Alle leeftijden dorpsinwoners, schoolkinderen en leiding van de scholen in Driebruggen en Waarder, vertegenwoordigingen van de Oranjeverenigingen en wethouder Kees Oskam als vertegenwoordiger van burgemeester en wethouders.
6 mei 2022 toegevoegd.

Dinsdagavond 4 mei was er, vanwege de corona beperkingen in een kleine kring, een bescheiden maar daarmee niet minder indrukwekkende herdenkingsplechtigheid bij het monument voor Hendrik Verhoog op de begraafplaats in Waarder.
5 mei 2021 toegevoegd.

Een aan de omstandigheden van de Covid-19 (Corona) tijd aangepaste herdenking van onze oorlogslachtoffers. In Waarder en Driebruggen werd door leden van Muziekvereniging OBK de Taptoe/Lastpost en twee coupletten van het Wilhelmus gespeeld. Op de begraafplaats in Waarder werden door de Oranjevereniging op gepaste wijze bloemen gelegd bij het monument voor Hendrik Verhoog.   5 mei 2020 toegevoegd.

Even voor half acht in de avond verzamelde zich een grote groep op het plein voor de Hervormde Kerk in Waarder. Jonge en oudere dorpsinwoners, schoolkinderen en leiding van de drie scholen in Driebruggen en Waarder, vertegenwoordigingen van de Oranjeverenigingen en wethouder Kees Oskam namens de gemeente.
19 mei 2019 toegevoegd.

Op 4 mei waren voor de herdenking en eerbetuiging aan Hendrik Verhoog bij het monument op de begraafplaats in Waarder enkele honderden mensen aanwezig. In gang gezet door het luiden van de klok vertrok de stille tocht, voorafgegaan door een afdeling van OBK, via de Molendijk, naar het door de PWAschool geadopteerde en zorgvuldig onderhouden monument op de algemene begraafplaats.
6 mei 2018 toegevoegd.

Ruim voor half acht in de avond verzamelden ruimschoots meer als tweehonderd jongeren en ouderen, op het plein bij de Hervormde Kerk in Waarder, om deel te nemen aan de stille tocht naar het monument op de begraafplaats voor, de op 10 mei 1940 op het vliegveld Valkenburg, gevallen dorpsgenoot Hendrik Verhoog. Voorafgegaan door een afvaardiging van OBK en wethouder Kees Oskam namens de gemeente, begaf de stoet zich, even over half acht, vanuit het dorp over de Molendijk naar het monument op de begraafplaats.   9 mei 2017 toegevoegd.

Om half acht vertrokken ongeveer 200 mensen, jong en oud(er), voorafgegaan door een delegatie van OBK, in een lange stoet vanaf het kerkplein over de Molendijk naar het monument voor Hendrik Verhoog op de begraafplaats in Waarder. Nadat iedereen was gearriveerd werd door OBK de lastpost geblazen en twee minuten stilte gehouden.
6 mei 2016 toegevoegd.

Vanaf 19.30 uur was het verzamelen op het kerkplein waarna de stoet, voorafgegaan door wethouder Kees Oskam en lid van het herdenkingscomité Ko van Duuren, begon aan de stille tocht naar het monument voor Hendrik Verhoog in Waarder. Nadat iedereen was gearriveerd werd de Last Post geblazen en 2 minuten stilte gehouden.
8 mei 2015 toegevoegd.